גדולי ישראל על גזירת הגיוס | אספקלריה תורנית | פורום אוצר התורה גדולי ישראל על גזירת הגיוס | אספקלריה תורנית | פורום אוצר התורה

סלבודקאי

חינוך הבנים
gemgemgem
חבר צוות
מנהל פורום
תודות
329
נקודות
33
מרן הגרמ"ה הירש במשאו לבני הישיבות על סכנת הגיוס המרחפת על כל עולם התורה.

להלן חלק מדבריו: "היום יש ברחוב כל מיני דברים שמושכים מושכים מושכים מושכים בני תורה, ויש דברים שמי יודע אם היה פעם דבר כל כך מושך מהיצר הרע, וצריכים לדעת שאנחנו נבונים, אנחנו לא שוכחים מה התכלית שלנו, התכלית שלנו זה "לא נברא האדם אלא ליהנות מזיו שכינתו להתענג על ה' שזו התכלית האמיתי והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא" זה התכלית שלנו ואנחנו לא שוכחים את זה, כל הזמן אנחנו זוכרים את זה, למרות שכל העולם כולו הפוך וכל העולם צועק ליהנות ליהנות ליהנות, ואנחנו אומרים לא! התכלית שלנו להתקרב לקב"ה להתדבק בקב"ה ע"י תורה בעיקר, במצוות, זה העבודה שאנחנו צריכים לעשות היום".

כאן זעק ראש הישיבה: "היום, בפרט היום שיש בעיה של הצבא, ויש הרבה שרח"ל אנשים יהודים נהרגו בצבא, וזה מפריע לבחור, יש בחור שחושב אולי... אולי... אולי גם אני..., ה"אולי גם אני" זה חיצוניות, זה לשכוח מה התכלית של בן תורה, וצריכים להבין מה זה בן תורה, בן תורה זה לא סתם 'סטודנט לתלמוד' בן תורה זה מציאות של בן אדם שהמציאות שלו זה רק להתקרב לה' בעיקר ע"י תורה וגם ע"י תפילה ע"י מידות טובות ע"י חסד, ע"י אמונה, זה בן תורה לעלות ולעלות ולהתקרב ולהתקרב, וזה שאנחנו ככה זה תרתי דסתרי לגמרי".

"לפעמים שואלים אותי אנשים, מהצבא אפילו, אולי בין הסדרים אולי בין הזמנים, אבל לא, זה תרתי דסתרי, גם בביה"ז אדם הוא בן תורה, נשאר בן תורה, רק יש לו הזמן של מנוחה, אבל הוא בן תורה ונשאר הבן אדם שמרגיש שהתכלית שלו זה רק להתקרב לקב"ה, התכלית, רק ללמוד זה התכלית, וזה המציאות שלו והמהות שלו, והמהות הזאת וצבא וחייל זה תרתי דסתרי, זה לא יכול להיות, אנחנו צריכים להבין, הרמב"ן אומר (ויש עוד פסוקים) שא"י מקיא רשעים מהארץ, אם אנשים שכאן בא"י עושים דברים שלא מתאימים איז מקיא, מה מחזיק את הכלל בא"י, זה רק בגלל יושבי ועמלי תורה שהתכלית שלהם להיות קרוב לקב"ה בקדושה ובטהרה גדלות בתורה גדלות בקרבה לקב"ה, זה מה שגורם שיהיה א"י שעדיין חי, ובלאו הכי ח"ו היה חורבן רח"ל, אז אנחנו צריכים להיות גאים בזה שאנחנו בני תורה, גאים במה שאנחנו עושים ולא חס ושלום להיות מושפע מכח החיצוניות שלכאו' אומרת "גם אתה", אנחנו גאים שאנחנו בני תורה ואנחנו מקיימים את כל העולם ובפרט את א"י". סיים רבי משה הלל.

אתה חייב להיות מחובר לפורום כדי לצפות בתגובה זו.

קבצים מצורפים

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

כיצד יכול לספור לפני הבדלה?

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון